...

Alles over vrijwilliger zijn bij Volt

Vrijwilliger worden?

De vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter Volt! Zonder deze betrokken mensen is het poppodium niet te runnen. Daarom staan wij altijd te springen om nieuwe handen. 


Bianca Popma

“Je voelt je meteen deel van het team.”

Ik wilde iets betekenen voor anderen en meer deel uit maken van de maatschappij. Horeca sprak me altijd al aan en hier kreeg ik de mogelijkheid om te kijken of het bij me paste. En dat doet het! De bar vind ik dan ook het leukste om te doen. Ook vanwege het contact met anderen. Maar je vindt me ook in de garderobe, achter de kassa en bij de deur. Het team is echt superleuk. Iedereen houdt rekening met elkaar. Dat maakt de samenwerking heel fijn.

Word vrijwilliger

Bekijk alle functies en voordelen

Anja Huisman

“Wij hebben hier zoveel leuke momenten.”

Als vrijwilliger was ik er al bij in Fenix. Dus ik heb al heel wat voorbij zien komen. Avonden waarvan ik heel blij ben dat ik ze niet gemist heb. Zoals een fotomoment met The Opposites. De sfeer en de mensen maken het werk echt heel leuk. Gaandeweg heb ik steeds meer verantwoordelijkheid gekregen. Ik ben de productieleider gaan ondersteunen en ik draai nu ook zelf avonden. Waarom je vrijwilliger bij Volt moet worden? Dat is gewoon zó leuk! Dat zeg ik ook aan mensen in mijn omgeving.

Word vrijwilliger

Bekijk alle functies en voordelen

Richard Toma

“Je weet wat je aan elkaar hebt.”

Dit vrijwilligerswerk doe ik al sinds 2014. Vanaf het begin dus. Ik zag toen overal affiches op ramen en deuren hangen en het leek me een goede manier om meer mensen te leren kennen. Ik doe het heel graag, anders had ik het niet zo lang volgehouden. Vrijwilliger worden bij Volt is echt een aanrader. Ook vanwege de sfeer die we onderling hebben. En voor de muziek natuurlijk. Meestal sta ik achter de bar en ik begeleid artiesten; soms sta ik bij de deur.

Word vrijwilliger

Bekijk alle functies en voordelen

Suzanne Scheeren

“Ik vind het nog steeds heel bijzonder om te doen.”

Het is zo leuk om achter de schermen iets te kunnen betekenen. Je kunt er andere mensen echt blij mee maken. Het fascineert me om het allemaal van de andere kant mee te maken. En je doet dingen die je normaal gesproken niet zou doen. Dat maakt het werk heel divers en je krijgt ook de kans om iets uit te proberen. Ook is het stoer om een band te ontmoeten. Ja, het geeft je heel veel voordelen. En het is een leuke groep met gezellige mensen die heel divers zijn.

Word vrijwilliger

Bekijk alle functies en voordelen

Koen Bezemer

“Dé manier om betrokken te zijn bij de muziekwereld in Sittard.”

Ik ben zelf lang muzikant geweest en wilde graag iets met die ervaring blijven doen. Mijn kennis van techniek kan ik nu hier inzetten. Misschien mag ik zelfs een cursus volgen. Dat ik weet wat de behoefte is van muzikanten en dat ik hun belevingswereld ken, komt me nu goed van pas. Als fan van het eerste uur van Fleddy Melculy was het ook heel bijzonder om met de bandleden te praten en de hele avond achter de schermen te werken.

Word vrijwilliger

Bekijk alle functies en voordelen

„ELKE PRODUCTIE IS UNIEK, DUS JE MAAKT ALTIJD IETS NIEUWS MEE.“

Functies

 • Horeca — Brouw jij op feestjes altijd de meest lekkere cocktails en tap je het perfecte biertje? Of sta je bekend om je heerlijke pasta? Misschien is horecamedewerker dan wel iets voor jou. In deze functie voorzie je de bezoekers van een drankje en ben jij verantwoordelijk voor de bar. Maar het kan ook zomaar gebeuren dat je in de keuken van het café een maaltijd bereidt voor de artiesten of de overige vrijwilligers.
 • Host — Ben jij gastvrij ingesteld en hou je wel van een praatje maken? Dan is een rol als host jou op het lijf geschreven! Als host kun je meerdere werkzaamheden verrichten. Zo kun je tickets aan de kassa verkopen, aan de deur staan om bezoekers te verwelkomen of neem je jassen aan in de garderobe. Jij staat eigenlijk aan het begin van een te gekke avond!
 • Artiestenopvang — Blauwe M&M’s, lekkere drankjes en schone handdoeken! Allemaal onderdelen waar je mee te maken krijgt als je coördinator van de artiestenopvang bent. In deze functie draag je er zorg voor dat de artiesten niets te kort komen en kun je al hun vragen beantwoorden.
 • Techniek — Sta jij bij een concert meer naar de geluidsman te kijken dan naar de band? Kun jij genieten van een prachtige lichtshow? Dan is licht- of geluidstechnicus jou op het lijf geschreven! Als technicus heb je de belangrijke taak ervoor te zorgen dat het geluid in de zaal perfect is en dat de beleving nog intenser wordt door de lichtshow.
 • Promotie — Zonder publiek geen poppodium. Daarom is het van belang dat het programma van Poppodium Volt bekend wordt gemaakt bij het publiek door posters en flyers. Weet jij precies waar dit promo-materiaal het beste tot zijn recht komt? Of is social media jouw middle name? Geef je dan snel op als promotiemedewerker bij Poppodium Volt.

Bij volt kennen we meerdere functies

Zie je iets wat je bevalt, schrijf je dan meteen in!

Enkele voordelen op een rijtje


Leuk werk

Als je van popmuziek houdt, dan houdt je ook van dit werk. Het is soms doorpoten, maar we houden altijd in de gaten dat het werk leuk blijft.

Gratis toegang

Je hoeft maar 2 keer in de maand een dienst te draaien en je krijgt gratis toegang tot de evenementen bij Volt.

Andere kijk

Een bezoeker ziet alleen de voorkant van het podium. Als vrijwilliger krijg je de kans om ook een kijkje achter het podium te werpen.

Gratis drankjes

Je krijgt bij Volt niet betaald voor je vrijwilligerswerk. Wel kun je genieten van een aantal vrije consumpties en is er na sluitingstijd nog even de gelegenheid om samen de avond door te nemen.

Uitjes en borrels

Als teken van waardering worden er regelmatig vrijwilligers-uitjes of borrels georganiseerd. Hier kun je uiteraard gratis naar toe.

Goed op je CV

Werken als vrijwilliger staat altijd goed op je cv. Maar naast dat het mooi staat kun je er natuurlijk ook nog een hoop leren.

Leuk team

Het team van vrijwilligers is een hecht team wat voor elkaar op komt en een sterke band heeft met elkaar.

Ontmoetingsplek

Er komen continu nieuwe vrijwilligers bij. Door de doorloop kom je snel in contact met nieuwe mensen.

FAQ
De meest gestelde vragen bij Volt.
Waar kan ik tickets kopen?

Tickets koop je in door in het evenement op deze website op de ticketlink te klikken. Je wordt dan naar Activetickets geleid. Daar kun je het aantal tickets selecteren en veilig afrekenen. Mocht je niet online willen betalen dan kun je terecht bij MusicMachine in Sittard-Geleen.

Ruimte huren bij Volt?

Natuurlijk kan dat! Neem hiervoor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Contact met Volt?
Direct onder deze FAQ vind je alle contactgegevens van Volt. Bellen kan op +31 46 4007353. Een email versturen kan natuurlijk ook. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bereikbaarheid en parkeren?
Poppodium Volt is gelegen aan de Odasingel 88 in Sittard. Kom je met de trein? Het is een kwartiertje lopen. De route vind je hier.

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de Odaparking via de ingang Paardestraat (Haspelsestraat 41). Kosten: 1 euro per uur, maximaal 5 euro per dag (24 uur uitrijden). De looproute vanaf de parking vind je hier.

Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen op het voorplein van Volt in de fietsenstalling of tegen het hek.
Eten voor de show?
Volt ligt dichtbij de markt van Sittard. Hier vind je tal van leuke cafés en restaurants waar je zowel voor als na je bezoek aan Volt goed kunt vertoeven. De cafés op de markt zijn op vrijdag en zaterdag geopend tot 04:00 uur. Op de website www.marktsittard.nl vind je ze allemaal! Bij Volt zelf is geen gelegenheid tot eten.
Overnachten?
Sittard heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen. Hieronder een greep uit het aanbod:
Hotel de Prins / www.hoteldeprins.nl
Hotel Limbourg / www.hoteldelimbourg.nl
Hotel Merici / www.hotelmerici.nl
Stadsboerderij / www.weva.nl
Budgethotel / www.fitland.nl/hotel-sittard-sporthotel-budgethotel-fitland
Mogelijkheden voor mindervaliden?
Binnen Volt wordt rekening gehouden met mindervaliden. Volt is een locatie waar sta-concerten plaatsvinden. Als je mindervalide bent is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen. Een gepaste oplossing is altijd te vinden! Volt heeft tevens een mindervalide toilet tot haar beschikking. Mocht deze op slot zijn dan kan er bij de bar in het café een sleutel worden gevraagd.
Leeftijdsrestricties?

Voor onze live activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Ben je jonger? Dan mag je wel naar binnen, maar alleen onder toezicht van een volwassene (18+). Bij dance-activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Bij twijfel kan Volt altijd vragen om ID. Uitzonderingen worden te alle tijde gecommuniceerd via deze website en Facebook. Ook wij houden ons aan de regel dat er geen alcoholische dranken worden verkocht aan personen onder de 18 jaar.

Iets verloren, hoe krijg ik het terug?
Wanneer de medewerkers van Volt iets vinden dan zal dit altijd achter de garderobe bewaard worden. Bel ons dan op of stuur een mailtje, dan gaan we voor je op zoek!
Specificaties over het geluid?

Hier vind je alle technische specificaties van Poppodium Volt. Deze informatie staat in een PDF document.

Afgelast, wat nu?
Als een concert om wat voor reden dan ook niet doorgaat krijg je het aankoopbedrag terug. Wij nemen contact met je op en zorgen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op je rekening wordt teruggestort.
Verplaatst, wat nu?
In dit geval blijven de tickets gewoon geldig. Mocht je op de nieuwe datum verhinderd zijn stuur dan een mailtje Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met je rekeningnummer. Dan zorgen wij dat het bedrag zo spoedig mogelijk wordt teruggestort.
Geeft Volt geld terug?
Volt geeft helaas geen geld terug voor gekochte tickets (behalve als een concert is afgelast). We raden je aan om je ticket te verkopen via bijvoorbeeld ticketswap.nl.
 • Tel
  +31 46 4007353
 • Email
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Bank
  NL28RABO0187610355
 • KVK
  41073603
 • BTW
  NL808806245B01
 • Adres
  Odasingel 88
  6131 GZ Sittard
 • Cookieverklaring
 • Privacyverklaring

logo volt

Poppodium Volt is onderdeel van De Domijnen.
Voor informatie klik hier.