...

blank

 • Dit evenement vond plaats op wo 22 nov

  Ode aan Charlie Haden • prijzen en tijden

  DATUM / LOCATIE
  Datum:
  Locatie:
  Leeftijd:
  wo 22 nov
  -- 16+
  PRIJZEN
  Website:
  Deur:
  --
  --

  TIJDEN
  Open:
  Aanvang:
  Sluiting:
  20:00u
  20:30u
  02:00u


  social media

  Charlie Haden

  Charlie Haden is één van de kernfiguren geweest in de free jazz-stroming van de jaren 60. Hoofdkenmerk van zijn spel is een ronde, zangerige toon in het lage en middenregister, die in solo's het meest tot zijn recht komt. Haden is de bassist van het steeds veranderende rolpatroon; hij stuurt het groepsproces, of laat zich erdoor sturen.

  Door deze creatieve en flexibele rol geldt Charlie Haden nog steeds als symbool voor vrijere basopvattingen. Haden speelde in de tweede helft van de jaren 50 met onder meer altsaxofonist Art Pepper en pianist Paul Bley. Een doorbraak volgde in het kwartet van Ornette Coleman. Met pianist Keith Jarrett en drummer Paul Motian maakte Charlie in 1968 de lp "Life between the Exit Signs". Zij bleven, met saxofonist Dewey Redman als vierde man, jarenlang bijeen op het pad van de vrije jazz.

  Jazzblazzt

  De ode aan Charlie Haden wordt  gebracht door Mike Roelofs en Jo Didderen. 

  Mike is veelzijdig en altijd op ontdekkingsreis. In plaats van in hokjes denken, omarmt hij liever het onbekende. Zijn stijl kenmerkt zich als inventief met een vleugje avant garde waarbij hij, afhankelijk van de setting, graag op zoek gaat naar onconventionele manieren van spelen om zijn verhaal te vertellen. 

  Jo staat bekend als een breed inzetbare,solide ‘no nonsense’ bassist met een zeer eigen sound. Bij Volt kennen we Jo van het samenspelen met oa Mo Jones , Hermine Deurloo en binnenkort met Arno Adams, en natuurlijk van zijn eigen band Jo Didderen & L'Equipe de Rêve.

  Dit evenement wordt in samenwerking met Jazzblazzt georganiseerd. 

  Deel dit event:  Kijk ook eens bij deze shows

  
  The New Wave Of Dutch Heavy Jazz do 14 dec 2017
  ARCHIEF

  DIT EVENEMENT VOND PLAATS OP do 14 dec 2017
  Jazz-Funk

  do 14 dec
  Kleine zaal
  DEUR: 19:00 uur
  TICKETS: 11,00
  Jazz-Funk

  
  The Vinylist Market zo 19 nov 2017

  The Vinylist Market

  Fabrik Royale & Poppodium Volt present
  ARCHIEF

  DIT EVENEMENT VOND PLAATS OP zo 19 nov 2017
  Diverse

  zo 19 nov
  Grote zaal
  DEUR: 12:00 uur
  TICKETS: 4,00
  Diverse

  
  Dag van de Popquiz wo 27 dec 2017
  UITVERKOCHT

  Dag van de Popquiz

  De leukste popquiz van het jaar!
  ARCHIEF

  DIT EVENEMENT VOND PLAATS OP wo 27 dec 2017
  Diverse

  wo 27 dec
  Grote zaal
  DEUR: 20:00 uur
  TICKETS: 3,00
  Diverse

  FAQ
  De meest gestelde vragen bij Volt.
  Waar kan ik tickets kopen?

  Tickets koop je in door in het evenement op deze website op de ticketlink te klikken. Je wordt dan naar Activetickets geleid. Daar kun je het aantal tickets selecteren en veilig afrekenen. Mocht je niet online willen betalen dan kun je terecht bij MusicMachine in Sittard-Geleen.

  Ruimte huren bij Volt?

  Natuurlijk kan dat! Neem hiervoor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

  Contact met Volt?
  Direct onder deze FAQ vind je alle contactgegevens van Volt. Bellen kan op +31 46 4007353. Een email versturen kan natuurlijk ook. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  Bereikbaarheid en parkeren?
  Poppodium Volt is gelegen aan de Odasingel 88 in Sittard. Kom je met de trein? Het is een kwartiertje lopen. De route vind je hier.

  Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de Odaparking via de ingang Paardestraat (Haspelsestraat 41). Kosten: 1 euro per uur, maximaal 5 euro per dag (24 uur uitrijden). De looproute vanaf de parking vind je hier.

  Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen op het voorplein van Volt in de fietsenstalling of tegen het hek.
  Eten voor de show?
  Volt ligt dichtbij de markt van Sittard. Hier vind je tal van leuke cafés en restaurants waar je zowel voor als na je bezoek aan Volt goed kunt vertoeven. De cafés op de markt zijn op vrijdag en zaterdag geopend tot 04:00 uur. Op de website www.marktsittard.nl vind je ze allemaal! Bij Volt zelf is geen gelegenheid tot eten.
  Overnachten?
  Sittard heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen. Hieronder een greep uit het aanbod:
  Hotel de Prins / www.hoteldeprins.nl
  Hotel Limbourg / www.hoteldelimbourg.nl
  Hotel Merici / www.hotelmerici.nl
  Stadsboerderij / www.weva.nl
  Budgethotel / www.fitland.nl/hotel-sittard-sporthotel-budgethotel-fitland
  Mogelijkheden voor mindervaliden?
  Binnen Volt wordt rekening gehouden met mindervaliden. Volt is een locatie waar sta-concerten plaatsvinden. Als je mindervalide bent is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen. Een gepaste oplossing is altijd te vinden! Volt heeft tevens een mindervalide toilet tot haar beschikking. Mocht deze op slot zijn dan kan er bij de bar in het café een sleutel worden gevraagd.
  Leeftijdsrestricties?

  Voor onze live activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Ben je jonger? Dan mag je wel naar binnen, maar alleen onder toezicht van een volwassene (18+). Bij dance-activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Bij twijfel kan Volt altijd vragen om ID. Uitzonderingen worden te alle tijde gecommuniceerd via deze website en Facebook. Ook wij houden ons aan de regel dat er geen alcoholische dranken worden verkocht aan personen onder de 18 jaar.

  Iets verloren, hoe krijg ik het terug?
  Wanneer de medewerkers van Volt iets vinden dan zal dit altijd achter de garderobe bewaard worden. Bel ons dan op of stuur een mailtje, dan gaan we voor je op zoek!
  Specificaties over het geluid?

  Hier vind je alle technische specificaties van Poppodium Volt. Deze informatie staat in een PDF document.

  Afgelast, wat nu?
  Als een concert om wat voor reden dan ook niet doorgaat krijg je het aankoopbedrag terug. Wij nemen contact met je op en zorgen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op je rekening wordt teruggestort.
  Verplaatst, wat nu?
  In dit geval blijven de tickets gewoon geldig. Mocht je op de nieuwe datum verhinderd zijn stuur dan een mailtje Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met je rekeningnummer. Dan zorgen wij dat het bedrag zo spoedig mogelijk wordt teruggestort.
  Geeft Volt geld terug?
  Volt geeft helaas geen geld terug voor gekochte tickets (behalve als een concert is afgelast). We raden je aan om je ticket te verkopen via bijvoorbeeld ticketswap.nl.
  • Tel
   +31 46 4007353
  • Email
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Bank
   NL28RABO0187610355
  • KVK
   41073603
  • BTW
   NL808806245B01
  • Adres
   Odasingel 88
   6131 GZ Sittard
  • Cookieverklaring
  • Privacyverklaring

  logo volt

  Poppodium Volt is onderdeel van De Domijnen.
  Voor informatie klik hier.