...

blank

 • Dit evenement vond plaats op vr 25 mei

  DAAN • prijzen en tijden

  DATUM / LOCATIE
  Datum:
  Locatie:
  Leeftijd:
  vr 25 mei
  -- 16+
  PRIJZEN
  Website:
  Deur:
  --
  --

  TIJDEN
  Open:
  Aanvang:
  Sluiting:
  20:00u
  21:00u
  03:00u


  social media

  DAAN

  Geboren op dezelfde dag als de eerste Concorde-vlucht kon het niet anders dan dat Daan voorbestemd was om geschiedenis te schrijven. 

  Aan het eind van de jaren zeventig raakte hij verslaafd aan de hitlijsten, waar hij naar luisterde op zijn transistorradio. Na het maken van backing vocals op enkele new-beat records midden jaren 80, publiceerde hij zijn eerste full-cd met Volt: 'Modern Times'. Helaas was het publiek niet overtuigd, maar Daan bleef muziek maken naast zijn baan als grafisch designer. 

  Muzikale carrière 

  In 1997 ontmoette hij Rudy Trouvé (dEUS) en zo ontstond Dead Man Ray. Hun geluid was nogal experimenteel, energiek en zeer melodisch, maar de echte doorbraak bleef helaas uit. Wederom bleef Daan niet stilzitten: ‘Profools’, zijn eerste solo-album , kwam uit in 1999 en bestond uit een complexe puzzel van orgels, gitaren en absurde teksten. Opvolger ‘Bridge Burner’ was even divers, maar met een meer elektronisch en dansbaar geluid. Single ‘Swedish Designer Drugs’ werd een grote hit. Ook derde album ‘Victory’ bracht een paar knallers voort: clubclassic ‘Housewife’ en ‘Victory’. De plaat werd goud en ook Daans live-band begon steeds meer vorm te krijgen. In 2005 kwam niet alleen ‘Cinema’ uit, een compilatie-CD met filmmuziek, ook bracht Daan zijn eerste DVD ‘Camera’ uit met daarop een concert gefilmd in de AB in Brussel.
  'The Player' (2006) met de succesvolle melancholische titeltrack en 'Manhay' (2009) volgden. Daan won ook Music Industry Awards voor solo artiest, music video, auteur-componist en artwork. Album ‘Simple’ uit 2010 bevatte voornamelijk herwerkte versies van oude nummers maar ook twee nieuwe composities, opgevolgd door ‘Concert’ (2011), het symfonische ‘Le Franc Belge’ (2013) en ‘The Mess’ (2015).

  Back to Basic

  En toen was de koek even op. Daan, even overspoeld door alle optredens en drukke agenda’s, besloot back to basic te gaan. Tijd om na te denken en het speelplezier en de zorgeloosheid van weleer terug te vinden. Hij besloot zichzelf terug te trekken in de anonieme vlaktes van Catalonië, samen met bevriende fotograaf Peter De Bruyne, op zoek naar plekken die zowel visueel als muzikaal inspirerend waren. Een ploeg van Canvas vergezelde hen op hun eerste reis met als resultaat de documentaire ‘De Nada’. Daarna reisden de heren nog twee keer terug. Eenmaal thuis was het afkicken van de mooie omgeving, maar door het luisteren naar alle instrumentale stukken die in Spanje waren opgenomen ontstonden als vanzelf teksten, thema’s en zanglijnen. Door ervaren audiomaniak Stef van Alsenoy werd Daan gecoacht om er volwaardige liedjes van te maken en zich niet te verschuilen achter effecten, tremelos en poppy franjes. Het zijn nummers over loslaten van controle (‘Nontrol’), de liefde voor het gebrokene (‘Damaged Goods’), het ongrijpbare (‘Blurred’) of het besef dat je niet alles kunt vasthouden (‘King of Nothing’). ‘Nada’ is echt een heel bijzonder album geworden, dus dit optreden mag je niet missen!

  Support: Fiona Brown

  Van Schotse origine (en geboren in Sittard!) haalt de in België gevestigde singer/songwriter Fiona Brown haar inspiratie uit roots, rock en soulmuziek. Fiona: “Eindelijk schrijf en produceer ik de muziek die ik altijd al wilde maken.”
  Na eerste single ‘Wisdom’ is haar debuut-EP ‘Demons’ recent verschenen, een samenwerking met Staf Verbeeck (BRNS, Selah Sue, dEUS…). De nummers op deze plaat zijn dromerig, soms donker van toon maar ook doordrenkt van een zoektocht naar vrijheid: artistieke vrijheid om iets van de grond af aan te kunnen maken en opbouwen. Fiona: “Het is altijd mijn droom geweest om mijn eigen album te kunnen maken. Een EP waarop ik alles zelf heb kunnen creëren en spelen. Het proces om een idee en een paar tekstflarden om te zetten in volledig gearrangeerde liedjes was soms best uitdagend maar het is me gelukt. En ik ben er zo blij mee!”

  Deel dit event:  Kijk ook eens bij deze shows

  
  The Minutes zo 3 jun 2018

  The Minutes

  Dublin's loudest Rock 'n Roll train
  GEANNULEERD!

  Kleine zaal / DEUR: 19:00 / TICKETS: 15,00
  Pop-Rock

  Pinguin Radio logo
  zo 3 jun
  Kleine zaal
  DEUR: 19:00 uur
  TICKETS: 15,00
  Pop-Rock

  
  Ziggy Played Guitar vr 8 jun 2018

  Ziggy Played Guitar

  De beste hits van Bowie
  vr 8 jun

  Max / DEUR: 20:00 / TICKETS: 13,50
  Pop-Rock

  vr 8 jun
  Max
  DEUR: 20:00 uur
  TICKETS: 13,50
  Pop-Rock

  
  Memphis Maniacs za 6 okt 2018

  Memphis Maniacs

  Meesters van de Mashup
  za 6 okt

  Max / DEUR: 20:00 / TICKETS: 18,50
  Diverse

  za 6 okt
  Max
  DEUR: 20:00 uur
  TICKETS: 18,50
  Diverse

  FAQ
  De meest gestelde vragen bij Volt.
  Waar kan ik tickets kopen?

  Tickets koop je in door in het evenement op deze website op de ticketlink te klikken. Je wordt dan naar Activetickets geleid. Daar kun je het aantal tickets selecteren en veilig afrekenen. Mocht je niet online willen betalen dan kun je terecht bij MusicMachine in Sittard-Geleen.

  Ruimte huren bij Volt?

  Natuurlijk kan dat! Neem hiervoor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

  Contact met Volt?
  Direct onder deze FAQ vind je alle contactgegevens van Volt. Bellen kan op +31 46 4007353. Een email versturen kan natuurlijk ook. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  Bereikbaarheid en parkeren?
  Poppodium Volt is gelegen aan de Odasingel 88 in Sittard. Kom je met de trein? Het is een kwartiertje lopen. De route vind je hier.

  Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de Odaparking via de ingang Paardestraat (Haspelsestraat 41). Kosten: 1 euro per uur, maximaal 5 euro per dag (24 uur uitrijden). De looproute vanaf de parking vind je hier.

  Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen op het voorplein van Volt in de fietsenstalling of tegen het hek.
  Eten voor de show?
  Volt ligt dichtbij de markt van Sittard. Hier vind je tal van leuke cafés en restaurants waar je zowel voor als na je bezoek aan Volt goed kunt vertoeven. De cafés op de markt zijn op vrijdag en zaterdag geopend tot 04:00 uur. Op de website www.marktsittard.nl vind je ze allemaal! Bij Volt zelf is geen gelegenheid tot eten.
  Overnachten?
  Sittard heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen. Hieronder een greep uit het aanbod:
  Hotel de Prins / www.hoteldeprins.nl
  Hotel Limbourg / www.hoteldelimbourg.nl
  Hotel Merici / www.hotelmerici.nl
  Stadsboerderij / www.weva.nl
  Budgethotel / www.fitland.nl/hotel-sittard-sporthotel-budgethotel-fitland
  Mogelijkheden voor mindervaliden?
  Binnen Volt wordt rekening gehouden met mindervaliden. Volt is een locatie waar sta-concerten plaatsvinden. Als je mindervalide bent is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen. Een gepaste oplossing is altijd te vinden! Volt heeft tevens een mindervalide toilet tot haar beschikking. Mocht deze op slot zijn dan kan er bij de bar in het café een sleutel worden gevraagd.
  Leeftijdsrestricties?

  Voor onze live activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Ben je jonger? Dan mag je wel naar binnen, maar alleen onder toezicht van een volwassene (18+). Bij dance-activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Bij twijfel kan Volt altijd vragen om ID. Uitzonderingen worden te alle tijde gecommuniceerd via deze website en Facebook. Ook wij houden ons aan de regel dat er geen alcoholische dranken worden verkocht aan personen onder de 18 jaar.

  Iets verloren, hoe krijg ik het terug?
  Wanneer de medewerkers van Volt iets vinden dan zal dit altijd achter de garderobe bewaard worden. Bel ons dan op of stuur een mailtje, dan gaan we voor je op zoek!
  Specificaties over het geluid?

  Hier vind je alle technische specificaties van Poppodium Volt. Deze informatie staat in een PDF document.

  Afgelast, wat nu?
  Als een concert om wat voor reden dan ook niet doorgaat krijg je het aankoopbedrag terug. Wij nemen contact met je op en zorgen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op je rekening wordt teruggestort.
  Verplaatst, wat nu?
  In dit geval blijven de tickets gewoon geldig. Mocht je op de nieuwe datum verhinderd zijn stuur dan een mailtje Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met je rekeningnummer. Dan zorgen wij dat het bedrag zo spoedig mogelijk wordt teruggestort.
  Geeft Volt geld terug?
  Volt geeft helaas geen geld terug voor gekochte tickets (behalve als een concert is afgelast). We raden je aan om je ticket te verkopen via bijvoorbeeld ticketswap.nl.
  • Tel
   +31 46 4007353
  • Email
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Bank
   NL28RABO0187610355
  • KVK
   41073603
  • BTW
   NL808806245B01
  • Adres
   Odasingel 88
   6131 GZ Sittard
  • Cookieverklaring
  • Privacyverklaring

  logo volt

  Poppodium Volt is onderdeel van De Domijnen.
  Voor informatie klik hier.