...

blank

 • Dit evenement vond plaats op do 12 okt

  Ode aan Toots Thielemans • prijzen en tijden

  DATUM / LOCATIE
  Datum:
  Locatie:
  Leeftijd:
  do 12 okt
  -- 16+
  PRIJZEN
  Website:
  Deur:
  --
  --
  Je kunt hier gratis naar binnen met een HSZUYD keuze coupon!

  TIJDEN
  Open:
  Aanvang:
  19:30u
  20:30u


  social media

  JazzBlazzt presenteert JAZZMUZIKANT VAN WERELDKLASSE

  Toots, het is weinigen gegeven, gekend te zijn en herinnerd te worden met alleen je voornaam. Miles, Jaco, Toots... Toots, groot in zijn bescheidenheid, virtuoos op mondharmonica, jazzmuzikant van wereldklasse. Een meester die een ode verdient door topmusici. Jazzblazzt laat dan ook met trots Bert van den Brink (piano), Hermine Deurloo (mondharmonica) en Jo Didderen (contrabas) een ode brengen aan Toots Thielemans.

  MONDHARMONICA

  Toots Thielemans was een Belgisch jazzmuzikant en componist, die behalve als gitarist en mondharmonicaspeler ook bekendheid verwierf als virtuoos fluiter. Zijn bijnaam Toots is afgeleid van de muzikanten Toots Mondello en Toots Caramata. Thielemans werd geboren in de Brusselse volkswijk Marollen. Hij speelde al vanaf zijn derde jaar accordeon. Op zijn zeventiende ontdekte hij de mondharmonica en hij speelde daarnaast gitaar. Thielemans raakte tijdens de Duitse bezetting in de ban van de jazz.

  TURKS FRUIT EN BAANTJER

  Zijn bekendste compositie is de jazzwals Bluesette uit 1962, waarin hij in unisono gitaar speelt en met de melodieën mee fluit. Dit werk is talloze malen door andere muzikanten vertolkt. Thielemans noemde het nummer vanwege de royalty's die hem daarmee toevielen ook wel schertsend zijn Social Security Number, zijn pensioenfonds. Zijn eigenzinnige mondharmonicaspel speelt een belangrijke rol in de muziek van de films Midnight Cowboy (1969) en Turks fruit (1973) en in de muziek van de Zweedse animatiefilm Dunderklumpen! (1974). Zijn muziek werd ook het thema in de Nederlandse politieserie Baantjer en in de Vlaamse politieserie Witse.

  Hermine Deurloo

  Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis, Zapp4, het Jazz Orkest van het Concertgebouw, tot het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Haar laatste CD maakte ze met pianist Rembrandt Frerichs. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit.
   

  Bert van den Brink

  Op vijfjarige leeftijd begon Van den Brink met zijn eerste pianolessen. Hij voltooide zijn studie (klassieke) muziek aan het Utrechts Conservatorium bij Herman Ulhorn in 1982 cum laude. Aanvankelijk gaf hij regelmatig klassieke concerten, maar zijn hart bleek toch het meest bij de geïmproviseerde muziek te liggen, een stijl waarin hij volledig autodidact is. Hij speelt en speelde met grootheden in de jazzmuziek zoals Toots Thielemans, Chet Baker, Clare Fischer, Nat Adderley, Dee Dee Bridgewater en Lee Konitz, maar ook vele Nederlandse grootheden in de jazz zoals Cor Bakker, Hein van de Geyn, Denise Jannah, John Engels, Jules de Corte en Louis van Dijk. Als arrangeur/producer schreef hij onder meer voor het Metropole Orkest en Paul de Leeuw. In 2007 won hij de VPRO/Boy Edgar Prijs. De jury was erg onder de indruk van zijn spel en betitelde dit als "direct herkenbaar, iets wat alleen de grootsten in de jazz weten te bereiken".

   

  Jo Didderen

  Bassist Jo Didderen is in de jazzwereld in eerste instantie bekend door zijn werk met de Mijke Loeven Band en Sprinkhuizen, Fennis & Didderen. De Mijke Loeven Band maakt 2 cd’s en is diverse malen te beluisteren op radio en tv. Ook staat de band op het North Sea Jazz Festival ( ’95 ) en concerteert in de Nederlandse ambassade te London.Het eigenzinnige trio SF&D maakte tot nu toe 3 cd’s en is zeer succesvol. Zo trad de band tot 2 keer toe op in het tv-programma ‘Reiziger in Muziek’ en speelde op bijna elk podium in Nederland. Ook in Belgie en Duitsland wordt regelmatig getoerd. De laatste jaren begeleidt SF&D de Haagse cabaretier Sjaak Bral tijdens zijn theatertournee’s. Didderen staat bekend als een breed inzetbare,solide ‘no nonsense’ bassist met een zeer eigen sound.
   
   
  Deel dit event:  Kijk ook eens bij deze shows

  
  80's Verantwoord vr 17 nov 2017

  80's Verantwoord

  De beste 80's hits!
  ARCHIEF

  DIT EVENEMENT VOND PLAATS OP vr 17 nov 2017
  Heavy, Hiphop, Pop-Rock, Jazz-Funk, Indie, Soul-RNB, Diverse

  HSZUYD logo
  vr 17 nov
  Grote zaal
  DEUR: 21:00 uur
  TICKETS: 11,00
  Heavy, Hiphop, Pop-Rock, Jazz-Funk, Indie, Soul-RNB, Diverse

  
  De Dijk za 4 nov 2017
  UITVERKOCHT

  De Dijk

  Bloedend hart!
  ARCHIEF

  DIT EVENEMENT VOND PLAATS OP za 4 nov 2017
  Pop-Rock

  za 4 nov
  Max
  DEUR: 19:00 uur
  TICKETS: 29,00
  Pop-Rock

  
  Nu of Nooit 2017 - Finale za 9 dec 2017

  Nu of Nooit 2017 - Finale

  Wie verovert een plek op Pinkpop 2018?
  ARCHIEF

  DIT EVENEMENT VOND PLAATS OP za 9 dec 2017
  Heavy, Hiphop, Pop-Rock, Blues-Roots-Americana, Indie, Singer-Songwriter-Folk

  za 9 dec
  Grote zaal
  DEUR: 19:30 uur
  TICKETS: 9,00
  Heavy, Hiphop, Pop-Rock, Blues-Roots-Americana, Indie, Singer-Songwriter-Folk

  FAQ
  De meest gestelde vragen bij Volt.
  Waar kan ik tickets kopen?
  Tickets koop je in door in het evenement op deze website op de ticketlink te klikken. Je wordt dan naar Ticketmaster geleid. Daar kun je het aantal tickets selecteren en veilig afrekenen. Mocht je niet online willen betalen dan kun je terecht bij één van de Primera winkels die ons land rijk is en MusicMachine in Sittard-Geleen.
  Ruimte huren bij Volt?

  Natuurlijk kan dat! Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

  Contact met Volt?
  Direct onder deze FAQ vind je alle contactgegevens van Volt. Bellen kan op +31 46 4007353. Een email versturen kan natuurlijk ook. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  Bereikbaarheid en parkeren?
  Poppodium Volt is gelegen aan de Odasingel 88 in Sittard. Kom je met de trein? Het is een kwartiertje lopen. De route vind je hier.

  Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de Odaparking via de ingang Paardestraat (Haspelsestraat 41). Kosten: 1 euro per uur, maximaal 5 euro per dag (24 uur uitrijden). De looproute vanaf de parking vind je hier.

  Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen op het voorplein van Volt in de fietsenstalling of tegen het hek.
  Eten voor de show?
  Volt ligt dichtbij de markt van Sittard. Hier vind je tal van leuke cafés en restaurants waar je zowel voor als na je bezoek aan Volt goed kunt vertoeven. De cafés op de markt zijn op vrijdag en zaterdag geopend tot 04:00 uur. Op de website www.marktsittard.nl vind je ze allemaal! Bij Volt zelf is geen gelegenheid tot eten.
  Overnachten?
  Sittard heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen. Hieronder een greep uit het aanbod:
  Hotel de Prins / www.hoteldeprins.nl
  Hotel Limbourg / www.hoteldelimbourg.nl
  Hotel Merici / www.hotelmerici.nl
  Stadsboerderij / www.weva.nl
  Budgethotel / www.fitland.nl/hotel-sittard-sporthotel-budgethotel-fitland
  Mogelijkheden voor mindervaliden?
  Binnen Volt wordt rekening gehouden met mindervaliden. Volt is een locatie waar sta-concerten plaatsvinden. Als je mindervalide bent is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen. Een gepaste oplossing is altijd te vinden! Volt heeft tevens een mindervalide toilet tot haar beschikking. Mocht deze op slot zijn dan kan er bij de bar in het café een sleutel worden gevraagd.
  Leeftijdsrestricties?

  Voor onze live activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Ben je jonger? Dan mag je wel naar binnen, maar alleen onder toezicht van een volwassene (18+). Bij dance-activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Bij twijfel kan Volt altijd vragen om ID. Uitzonderingen worden te alle tijde gecommuniceerd via deze website en Facebook. Ook wij houden ons aan de regel dat er geen alcoholische dranken worden verkocht aan personen onder de 18 jaar.

  Iets verloren, hoe krijg ik het terug?
  Wanneer de medewerkers van Volt iets vinden dan zal dit altijd achter de garderobe bewaard worden. Bel ons dan op of stuur een mailtje, dan gaan we voor je op zoek!
  Specificaties over het geluid?

  Hier vind je alle technische specificaties van Poppodium Volt. Deze informatie staat in een PDF document.

  Afgelast, wat nu?
  Als een concert om wat voor reden dan ook niet doorgaat krijg je het aankoopbedrag terug. Wij nemen contact met je op en zorgen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op je rekening wordt teruggestort.
  Verplaatst, wat nu?
  In dit geval blijven de tickets gewoon geldig. Mocht je op de nieuwe datum verhinderd zijn stuur dan een mailtje Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met je rekeningnummer. Dan zorgen wij dat het bedrag zo spoedig mogelijk wordt teruggestort.
  Geeft Volt geld terug?
  Volt geeft helaas geen geld terug voor gekochte tickets (behalve als een concert is afgelast). We raden je aan om je ticket te verkopen via bijvoorbeeld ticketswap.nl.
  • Tel
   +31 46 4007353
  • Email
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Bank
   NL28RABO0187610355
  • KVK
   41073603
  • BTW
   NL808806245B01
  • Adres
   Odasingel 88
   6131 GZ Sittard
  • Cookiebeleid
  • Website Disclaimer

  logo volt

  Poppodium Volt is onderdeel van De Domijnen.
  Voor informatie klik hier.