blank

 • Dit evenement vond plaats op zo 21 mei

  DST Trio • prijzen en tijden

  DATUM / LOCATIE
  Datum:
  Locatie:
  Leeftijd:
  zo 21 mei
  -- 16+
  PRIJZEN
  Website:
  Deur:
  --
  --

  TIJDEN
  Open:
  Aanvang:
  19:30u
  20:30u


  DST TRIO

  Volgens Dirk Serries één van de stilste improvisatie trio's van de lage landen: een dialoog tussen fluit, gitaar en piano waarin elk minutieus detail essentieel wordt. Vrije improvisatie met een oor voor harmonie, subtiele dissonantie, minimale abstractie en thematiek.

  DST TRIO bestaat uit Jan Daelman, Dirk Serries en Thijs Troch. 

  JAN DAELMAN

  Jan Daelman is een Belgische fluitist bekend van het improvisatie-duo Keenroh, met pianist Thijs Troch. Keenroh liet in 2014 van zich horen met hun eerste cd ‘Keenroh’ en in 2015, in navolging van de Jong Jazztalent Gent prijs, met hun tweede album ‘Keenroh XL’. Verder is hij actief in het Gentse free impro kwartet Kabas, als saxofonist bij het impro en drone collectief Residuum Free Unit en op EWI in synthesizer-mayhem-groep Glin Fraktion. 

  DIRK SERRIES

  Dirk Serries is geen doorsnee improvisator. Hoewel hij sterk gepassioneerd is door de klassieke free jazz van de jaren zestig, zeventig en de huidige generatie, vinden zijn talenten z'n oorsprong ver weg van deze strekking. De laatste 30 jaar heeft hij zijn technieken weten te perfectioneren (onder pseudoniemen vidnaObmana, Fear Falls Burning, Microphonics, in samenwerkingen en meer recentelijk onder zijn eigen naam) en steeds betrokken in het eerder abstracte en geluidsbewuste luik van de experimentele muziekscene. Haast volledig afgestript, spreekt hij met zijn electrische gitaar een naakte taal die opgebouwd is uit introverte frasering, pointillisme, bewuste manipulatie tot de occasionele energieke en snelle uitbarstingen. Dirk Serries is ook de artistieke drijfveer achter het New Wave Of Jazz label, bekend van hun gelimiteerde uitgaven op vinyl en cassette.

  THIJS TROCH

  Thijs Troch, bekend van Keenroh in duo met Jan Daelman - won de prijs Jong Jazztalent in 2014 en stelde tijdens GentJazz Keenroh XL voor, waar ze samen spelen in een negenkoppige band. Hij manifesteert zich vooral in vrije improvisatie op piano en/of electronica. Daarnaast is hij actief in verschillende ensembles zoals Kabas, Jukwaa, Glin Fraktion, Hypochristmutreefuzz, Northern Escorts, Residuum Free Unit en Bulliphant. 

  VERHOEVEN & VERMEULEN

  Voorafgaand aan DST TRIO voeren contrabassisten Martina Verhoeven en Nils Vermeulen een improvisatie duel op waarin intuïtie, abstractie en dynamiek centraal staat.

  Martina Verhoeven staat bekend om haar abstracte organische fotografie waarin ze zich al meer dan 15 jaar verdiept, maar eveneens om haar album hoezen. Als muzikante heeft zich door de jaren heen o.a. gefocust op de electrische bas met 3 Seconds Of Air en op de contrabas bij het kwartet FANTOOM. 

  Nils Vermeulen leerde de contrabas pas echt kennen door instrumentenbouw te gaan studeren aan het Gentse Conservatorium. Na de Codarts Summerschool in Rotterdam gevolgd te hebben, begon Nils  een studie aan het Conservatorium van Gent, deze keer als contrabassist. Met het piano trio Jukwaa nam Nils een eerste cd op en opende het Gent Jazz Festival 2014. Nils stond ook met RUIS in de finale van de B-Jazz International Contest 2015. Verder speelt hij o.a. nog bij KABAS, Laughing Bastards, Invertebrates en Midnight Blue Birds.

  Deel dit event:

  FAQ
  De meest gestelde vragen bij Volt.

  Waar kan ik tickets kopen?

  Tickets koop je in door in het evenement op deze website op de ticketlink te klikken. Je wordt dan naar Ticketmaster geleid. Daar kun je het aantal tickets selecteren en veilig afrekenen. Mocht je niet online willen betalen dan kun je terecht bij één van de Primera winkels die ons land rijk is en MusicMachine in Sittard-Geleen.

  Ruimte huren bij Volt?

  Natuurlijk kan dat! Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

  Contact met Volt?

  Direct onder deze FAQ vind je alle contactgegevens van Volt. Bellen kan op +31 46 4007353. Een email versturen kan natuurlijk ook. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Bereikbaarheid en parkeren?

  Poppodium Volt is gelegen aan de Odasingel 88 in Sittard. Kom je met de trein? Het is een kwartiertje lopen. De route vind je hier.

  Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de Odaparking via de ingang Paardestraat (Haspelsestraat 41). Kosten: 1 euro per uur, maximaal 5 euro per dag (24 uur uitrijden). De looproute vanaf de parking vind je hier.

  Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen op het voorplein van Volt in de fietsenstalling of tegen het hek.

  Eten voor de show?

  Volt ligt dichtbij de markt van Sittard. Hier vind je tal van leuke cafés en restaurants waar je zowel voor als na je bezoek aan Volt goed kunt vertoeven. De cafés op de markt zijn op vrijdag en zaterdag geopend tot 04:00 uur. Op de website www.marktsittard.nl vind je ze allemaal! Bij Volt zelf is geen gelegenheid tot eten.

  Overnachten?

  Sittard heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen. Hieronder een greep uit het aanbod:
  Hotel de Prins / www.hoteldeprins.nl
  Hotel Limbourg / www.hoteldelimbourg.nl
  Hotel Merici / www.hotelmerici.nl
  Stadsboerderij / www.weva.nl
  Budgethotel / www.fitland.nl/hotel-sittard-sporthotel-budgethotel-fitland

  Mogelijkheden voor mindervaliden?

  Binnen Volt wordt rekening gehouden met mindervaliden. Volt is een locatie waar sta-concerten plaatsvinden. Als je mindervalide bent is het verstandig om van tevoren contact met ons op te nemen. Een gepaste oplossing is altijd te vinden! Volt heeft tevens een mindervalide toilet tot haar beschikking. Mocht deze op slot zijn dan kan er bij de bar in het café een sleutel worden gevraagd.

  Leeftijdsrestricties?

  Voor onze live activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Ben je jonger? Dan mag je wel naar binnen, maar alleen onder toezicht van een volwassene (18+). Bij dance-activiteiten geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Bij twijfel kan Volt altijd vragen om ID. Uitzonderingen worden ten alle tijden gecommuniceerd via deze website en Facebook. Ook wij houden ons aan de regel dat er geen alcoholische dranken worden verkocht aan personen onder de 18 jaar.

  Iets verloren, hoe krijg ik het terug?

  Wanneer de medewerkers van Volt iets vinden dan zal dit altijd achter de garderobe bewaard worden. Bel ons dan op of stuur een mailtje, dan gaan we voor je op zoek!

  Specificaties over het geluid?

  Hier vind je alle technische specificaties van Poppodium Volt. Deze informatie staat in een PDF document.

  Afgelast, wat nu?

  Als een concert om wat voor reden dan ook niet doorgaat krijg je het aankoopbedrag terug. Wij nemen contact met je op en zorgen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op je rekening wordt teruggestort.

  Verplaatst, wat nu?

  In dit geval blijven de tickets gewoon geldig. Mocht je op de nieuwe datum verhinderd zijn stuur dan een mailtje Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met je rekeningnummer. Dan zorgen wij dat het bedrag zo spoedig mogelijk wordt teruggestort.

  Geeft Volt geld terug?

  Volt geeft helaas geen geld terug voor gekochte tickets (behalve als een concert is afgelast). We raden je aan om je ticket te verkopen via bijvoorbeeld ticketswap.nl.
  • Tel
   +31 46 4007353
  • Email
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Bank
   NL28RABO0187610355
  • KVK
   41073603
  • BTW
   NL808806245B01
  • Adres
   Odasingel 88
   6131 GZ Sittard